Mijn Account Mijn Account

Over Scheepjeswol

Hollands Glorie

Scheepjeswol is het enige “nog levende” Nederlandse merk breigarens. Het bekende Scheepjeswol breiboek is een vertrouwd gezicht in de Nederlandse huiskamers. Scheepjeswol omvat moderne breigarens in alle mogelijke samenstellingen en uitvoeringen.

 

Van basisgarens tot trendy fantasiegarens. Zo vindt u breigarens van acryl, van zuiver scheerwol, katoen en van mengingen van verschillende grondstoffen. Wat je allemaal kunt breien van deze breigarens wordt getoond in onze breiboeken en folders. Deze worden per seizoen nieuw uitgebracht, volgens de laatste trends.

 

Voorbeelden te over voor dames, heren en kindertruien en altijd aangepast aan de laatste mode! Op onze website zie je enkele voorbeelden van modellen uit onze breiboeken. Vergeet ook niet even te kijken naar het model van de maand. Je kunt het gratis breipatroon hier downloaden!

 

scheepjes breipatroon 1910De geschiedenis van het handelsmerk Scheepjeswol gaat terug tot 1855. Destijds startte de “Koninklijke DS Van Schuppen” in Veenendaal met de productie van industriegaren en breiwol.

 

 

Paard en wagen behoorde nog tot de dagelijkse taferelen. De textiel industrie verschafte toen nog aan tienduizenden arbeiders hun dagelijks brood. Met name aan het begin van de twintigste eeuw, de jaren van de wederopbouw en eind jaren’70 nam de vraag naar breiwol gestaag toe.

 

scheepjesfabriek 1900Gedwongen door de moordende concurrentie uit de lage loon landen werd praktisch de gehele Nederlandse textielindustrie verplaatst naar het buitenland.

Scheepjeswol is het enige Nederlandse merk met internationale allure dat tot op de dag van vandaag fier overeind is gebleven!

Tags